BURGBERG . ERLANGEN

Location: Erlangen (Bavaria) Burgbergstraße 36

Client: private Start of construction 2020

Work Stages: 1-9

 

 The classic villa on the Erlanger Burgberg dating back to the beginning of the 20th century will be extensively renovated and expanded.

The new plumbing strands will be placed on the garden side of the facade and will connect to the renovated and newly created bathrooms and kitchens.

Thus, without costly interventions in the stock, three enlarged apartments with respective new open-plan kitchens will be created.

Through the large glazed facades, the house opens to the large communal garden.

The new extension, presumably in aluminum / steel-glass construction, deliberately stands in stark contrast

to the existing building, which will also be taken into account when choosing the materials for the interior

design.